Coaching

Wij zijn er voor individuele begeleiding, burn-out coaching en vitaliteitstrajecten.
Jeffrey werkt ruim 17 jaar als coach en kan je helpen om samen naar de kern te gaan om jou vervolgens weer in je kracht te zetten. Door middel van adembeheersing, Asana`s, meditatie en het vergroten van je focus kun je dit bereiken.

Bewustwording en je eerst richten op het interne. Voordat je het externe wilt vormgeven.

Wat is coaching?

Coaching is een effectieve manier om mensen, teams en organisaties vooruit te helpen. Een coach begeleidt mensen op positieve wijze naar verandering en geeft handvatten hoe dit te doen. Vaak is er sprake van een ontwikkelingsvraag, waar vervolgens doelen aan worden gekoppeld. Denk aan het ontwikkelen van je bewustzijn, vergroten van je zelfvertrouwen, enthousiasme en energie in je leven terugvinden, maar ook het leren omgaan met werkdruk en stress.

Wat is een burn-out?

Burnout, het Engelse woord voor “opgebrand”, is het eindstadium van een langdurige periode van stress en (over)spanning. Hierdoor krijg je last van zowel lichamelijke als geestelijke uitputting.

Het is niet gek dat we een burn-out krijgen, gezien de hoeveelheid prikkels die we tegenwoordig op ons af krijgen. Mensen die lijden onder een burn-out zijn uitgeput, snel geïrriteerd, emotioneel, je voelt je moe, je ademhaling zit hoog en ook na 8 uur slaap voel je je nog niet uitgerust. Een burn–out kun je niet alleen krijgen door stress op je werk, maar ook door spanningen in de privésfeer of een combi hiervan.

Er zijn drie verschillende vormen van een burn-out

Sluimerende burn-out

Je “moet” steeds meer, het leven wordt steeds voller, en je wilt dan ook nog eens alles wat je doet, “heel goed” blijven doen. Zowel zakelijk als prive stapelt de druk zich op. Een sluimerende burn-out is misschien wel de lastigste van de drie gezien je met deze klachten ontzettend lang kunt doorlopen.

Acute burn-out

Deze komt voor velen als een complete verrassing. Van de een op de andere dag je volslagen lusteloos voelen, geen energie meer hebben voor de kleinste dingen en continu wel in huilen uit kunnen barsten. Bij een acute burn-out is het direct duidelijk voor degene die het overkomt dat er “iets” moet gebeuren.

Medische burn-out

Jaar in jaar uit onder extreme stress leven en/of vragen dat het op de piek van zijn kunnen blijft presteren, zorgt er vaak voor dat vroeg of laat de zwakste schakel in het lichaam het begeeft. Deze burn-out is het meest gevaarlijke van de drie en uit zich in ziekte of lichaamsfalen.

Onze aanpak

Jeffrey kan je helpen om de verbinding met jezelf terug te vinden. We winnen stap voor stap de controle over je eigen leven en functioneren terug. Bij alles wat we doen staat verbinding, rust en bewustwording centraal.

» door middel van yoga, pranayama (ademhalingsoefeningen) en meditatie zullen we het zenuwstelsel weer tot rust brengen;
» ademtrainingen om weer een gezonde ademhaling op gang te brengen om op een positieve manier het endocriene systeem te beïnvloeden;
» slaap-workshops om een betere nachtrust te creëren, zodat lichaam en geest in de nacht ook weer aan herstel toe komen;
» daarnaast zullen we een begin maken van het in kaart brengen hoe jij in je burn-out terecht gekomen bent, om hier vervolgens mee aan de slag te gaan;
» tot slot geven de patronen inzicht om eventuele terugval te voorkomen.

Wat levert coaching op?

De verbinding met jezelf vinden.
Het zal je brengen naar wie jij echt bent en je met veel (meer) energie en geluk in het leven laten staan. Of je nu hulp wilt bij een burn-out, op zoek bent naar meer zelfvertrouwen, prangende levensvragen hebt of wilt leren omgaan met stress. Jeffrey helpt je op een positieve manier naar verandering.

Hoe ziet een traject eruit?

We starten met een oriëntatiegesprek, waarin we jouw doelen en behoeftes bespreken en het verdere coachtraject in kaart brengen. Gemiddeld is een coachtraject rond de 6-10 coachsessies. Een coachgesprek duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur en vindt één keer per 2-3 weken plaats. Je kunt jouw eigen wensen in het oriëntatiegesprek bij Jeffrey aangeven, zodat er een op maat gemaakt plan ontstaat.

Coaching is de meest persoonlijke manier van leren. Wat betekent dat je ook echt aan het werk moet met opdrachten die Jeffrey je geeft, het vraagt commitment van beide kanten. Alleen dan bereik je het gewenste resultaat.

De kosten bedragen € 90,- ex btw per uur.

Jeffrey van Opzeeland is coach voor burn-out en bedrijven

Contact

Heb jij behoefte aan een coach en spreekt onze aanpak je aan?

Stuur ons een mail en we plannen een oriënterend gesprek met Jeffrey om samen het coachingstraject te bepalen.