Cheryl Kruit

Van Jongs af aan ben ik altijd al een creatieve geest geweest, Ik uitte & creëerden. Ik volgde een kunst & grafische opleiding. Werd Multimedia Designer, maar miste mijn beweging. Ik ben hierdoor mijn andere passie gaan volgen. Ik turnde vroeger op hoog niveau en werd door mijn vader al vroeg in de wereld van Martial Arts ondergedompeld. Sinds ik een meisje van 3 was waren we wel op de mat of in de ‘dojo’ te vinden.
Van Allround Sportinstructeur ontwikkelde ik mij verder tot Pilates & Yoga docent. Ik was ooit van de allereerste lichting Ashtanga Yoga docenten opleiding in Nederland. Bij Claudia Pradella (Nu onderdeel Delight Yoga). Daar werd meteen duidelijk dat Yoga een lifestyle was. Ik was zowel hooked als dedicated. Er volgde daardoor behoorlijk wat wijzigingen in mijn leven. Na mijn opleiding reisde ik met mijn gezin af naar India voor de roots van Yoga. En opende ik al snel een Yoga studio.  
Naast mijn gezin en studio stond mijn Yoga practice en zelfontwikkeling nog altijd hoog in het vaandel. Ik zocht verdieping ‘across the planet’ middels opleidingen en workshops van o.a.: Nancy Gilgoff (Hawaii), Kino MacGregor (Miami), Clayton Horton (Intermediate Series) David Swenson, Tim Feldmann (Miami). Specialiseerde mij in anatomie en hands-on-adjustments (Gerald Disse en Linda Munro in Parijs ).
Hedendaags werk ik als freelancer Yoga docent (Vinyasa, Power, Ashtanga & Aerial Yoga) en kom daardoor op veel nieuwe plekken en met verschillende mensen in aanraking. Zo gaf ik b.v. een seizoen lang Yoga aan het 1e team betaald voetbal van Almere City ben ik actief geweest op t.v. en in de toneelwereld. Gaf ik Yoga aan Russisch ballet of oude dames in Amsterdam Zuid. 
Ik geloof zeer in de Body & Mind connectie bij yoga. Bewustzijn vergroten. De ademhaling die deze verbind. Van Yoga wordt soms heel veel gemaakt. Maar in wezen is Yoga niks meer dan (Mindful) bewegen en ademhalen. Loslaten hoe het er aan de buitenkant uitziet is regelmatig een terugkomend thema in mijn les. 
Op je mat hoef je niet mooi of perfect te zijn. Laat dat maar lekker buiten de studio. Keer maar eens echt naar binnen.  En adem. Het kan zo simpel zijn. Als ik mensen iets meer zelfkennis mee kan geven of gewoon al even uit het hoofd halen dan is mijn les geslaagd.Maar anderzijds houd ik ook van de uitdaging en grenzen verleggen. Dus je wordt ook altijd goed aan het werk gezet.