Jeffrey van Opzeeland

Jeffrey van Opzeeland geboren 1 mei 1982 op het tropische eiland Curacao is een yogi in hart en nieren.

Hij groeide op in een gezin met een stiefvader die een bekend yogadocent is en een spirituele yoga moeder. Al snel bleek dat hij aanleg had voor de houdingen en zich verbonden voelde met spiritualiteit. In de pubertijd keerde hij yoga de rug toe en verdiepte hij zich in andere sporten: turnen op hoog niveau, martial arts, fitness & krachttraining. Hij merkte hoe zeer zijn lichaam naast al deze vormen van beweging de flexibiliteit en focus miste die yoga hem gaf. Hij ziet yoga als de basis, APK voor lichaam en geest. ” Bewustwording en eerst richten op het interne voordat je het externe wilt vormgeven”. Van hieruit kan ook iedere vorm van prestatie naar een hoger level gebracht kan worden; door middel van adembeheersing, Asana’s, meditatie en het vergroten van je focus.

Sinds zijn opleiding bij David Swenson klopt zijn hart sneller voor de ashtanga yoga, maar heeft ook een grote liefde voor Yin Yoga. Juist deze tegenpolen vind hij zo belangrijk. Yin Yang, mannelijk en vrouwelijk.  Zijn natuurlijk empathisch vermogen en de wil om anderen te helpen zet hij om naar toegankelijke lessen waarin aandacht voor kracht, flow en rust centraal staan.

De laatste jaren is coaching in vitaliteit (in de breedste zin van het woord) een steeds grotere rol in zijn leven gaan spelen. Samen met andere specialisten bied hij burn-out trajecten, burn-out preventie trainingen, persoonlijke ontwikkelingstrajecten, coaching op maat, slaapmodules en ziel-kracht-trainingen aan. De woorden warm, laagdrempelig, down to earth and effectiviteit staan hierbij centraal.

Kenmerkend voor Jeffrey is zijn professionaliteit, zijn warme persoonlijkheid, zijn oprechte interesse en betrokkenheid en het vermogen om zijn leerlingen in opperste staat van concentratie te brengen en zo het maximale uit hun practice te halen.

 ‘Tussen de fysieke wereld en de ziel zit slechts de adem’. Yoga is voor mij de ultieme manier om door middel van asana’s en pranayama tot de kern te komen. Om van daaruit te leven, te ervaren en mijzelf te ontplooien. Daarnaast zie ik yoga als iets dat doorwerkt op alle facetten van het leven. Yoga biedt mij meer scherpte, meer focus en meer geluk.