Brainwave breathing

In Yoga zeggen we; “the mind controls the body but the breath controls the mind” Naast bewustwording en intentie is ademhaling de fundering van je Yoga practice.

Maar ook buiten de mat is je ademhaling essentieel. Het reguleert je rust, je onrust, je prestaties, je slaap, je gemoedstoestand en je gezondheid. Kortom, bijna alles dus.

Een negatieve ervaring zal een andere ademhaling teweeg brengen dan een positieve ervaring. Hetzelfde gebeurd met een gedachte.. Een negatieve gedachte zal een ander effect op de adem hebben dan een positieve gedachte. En negatieve gedachtes hebben wij mensen helaas nogal veel. Dit heeft een enorm effect op je ademhaling en daarmee je endocrienesysteem. Veel klachten zijn dan ook hier naar terug te leiden.

Gelukkig voor ons mensen werkt het ook andersom. Wanneer we de adem leren beheersen en deze weer terug brengen naar hoe deze hoort te verlopen zijn we in staat direct invloed uit te oefenen op hoe we ons voelen, onze gezondheid, onze slaap etc

Bij Brainwave breathing gaan we nog een stap verder en proberen we door middel van de ademhaling in de gewenste staat van bewustzijn te komen. We kunnen bij ons mensen 5 verschillende hersengolven meten. Alpha, Beta, Delta, Theta en Gamma. Ieder met hun eigen frequentie en de daarbij behorende eigenschappen. hersengolven of “brainwaves” kunnen we meten met een EEG. 
Zo is er een andere vorm van bewustzijn wanneer we actief bezig zijn, dan wanneer we bijvoorbeeld slapen.
Bij sommige hersengolven zijn we een stuk productiever, creatiever of herstellen we sneller. Meditatie en ademhaling spelen een grote rol in het creëren van bepaalde hersengolven. In deze workshop neemt Jeffrey je mee in diverse ademhalingstechnieken om zo in de gewenste staat van zijn te komen. 

Kosten; 35,-

Tijd/Datum; 17 November 14:00 – 16:00

Docent; Jeffrey van Opzeeland