Breath Work Fundamentals 1

In Yoga zeggen we; “the mind controls the body but the breath controls the mind” Naast bewustwording en intentie is ademhaling de fundering van je Yoga practice.

Maar ook buiten de mat is je ademhaling essentieel. Het reguleert je rust, je onrust, je prestaties, je slaap, je gemoedstoestand en je gezondheid. Kortom, bijna alles dus.

Een negatieve ervaring zal een andere ademhaling teweeg brengen dan een positieve ervaring. Hetzelfde gebeurd met een gedachte.. Een negatieve gedachte zal een ander effect op de adem hebben dan een positieve gedachte. En negatieve gedachtes hebben wij mensen helaas nogal veel. Dit heeft een enorm effect op je ademhaling en daarmee je endocrienesysteem. Veel klachten zijn dan ook hier naar terug te leiden.

Gelukkig voor ons mensen werkt het ook andersom. Wanneer we de adem leren beheersen en deze weer terug brengen naar hoe deze hoort te verlopen zijn we in staat direct invloed uit te oefenen op hoe we ons voelen, onze gezondheid, onze slaap etc

In deze workshop gaan we naar de basis van de ademhaling en gebruiken we middenrif versterkende technieken om een betere ademhaling voor jezelf op te bouwen. De volgende ademhalingstechnieken of Pranayama die aan bod zullen komen zijn;

-Buikadem

-kapalbhati

-Wim Hof Methode

-Gamma ademhaling

Ik kijk er naar uit om je de kracht van jou ademhaling te laten ervaren en hoe je met jou adem je leven kunt veranderen.

Namaste,

Jeffrey van Opzeeland